Veronica zoekt talent, maar waarvoor??

Rob (R@b)
Twaalf hippe jonge meiden en jongens lopen met groene T-shirts aan rondom het grote Veronicapodium in de Jaarbeurs. Het zijn de Veronica Talent Scouts, die op het jongerenevenement Megafestatie talenten werven. De vraag is alleen waarvoor.....De ontzielde Vereniging Veronica heeft immers geen radio- en televisiezender meer om het aanstormend talent te promoten. De meeste bezoekers weten dat niet.

,,Wil jij voorgesteld worden aan een platenmaatschappij?'' vraagt een geblondeerde talentscout. ,,Schrijf je dan nú in en zing straks een liedje op het podium.'' Senrico Fard is 21 jaar en zijn grootste droom is als muzikant te worden ontdekt. ,,Ik wil een eigen cd maken, daarom doe ik mee.'' Veronica heeft veel meer power dan Yorin, zegt Senrico. ,,Kijk maar naar de kijkcijfers.'' Met een zonnebril op het gezicht en een gitaar in de hand zingt hij een Spaanstalig nummer.

Springlevend

Naast zang- en acteertalent werven de scouts ook fotomodellen. ,,Veronica is springlevend'', zegt Jaco Peeringa (28), event- en promotiemanager. ,,We hebben het succesvolle Veronica Magazine met 1,2 miljoen abonnees en een internetsite die druk wordt bezocht.''
Zonder radio en televisie is het maken van Veronica-artiesten heel goed mogelijk, zegt Willem van der Meer de Walcheren, zaakwaarnemer van de deze week teruggetreden Veronica-voorzitter Joop van der Reijden.,,Veronica is een multimediaal bedrijf.''

Van Inkel: 'zonder zender begin je niks'

Oud-Veronica-medewerker en deejay Jeroen van Inkel zegt: ,,Al heb je het beste talent van de wereld in huis, zonder zender begin je helemaal niks.'' In het verleden heeft Veronica veel gehad aan de promotieteams. Zij gingen leden werven op braderieën en op jongerenfestivals. Het is de vraag of dat zonder zender met talentscouts nog zo werkt. De tijden zijn veranderd en het aanbod voor jongeren is groot. Vroeger onderscheidde Veronica zich van andere omroepen, nu niet meer, aldus Van Inkel.