Amerikaanse baart zevenling

Vincent (Ali Salami)
berney had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In een ziekenhuis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is een zevenling geboren. De vijf jongens en twee meisjes kwamen in de nacht van donderdag op vrijdag via een keizersnede ter wereld. Tot nu toe is het maar twee keer eerder voorgekomen dat een zevenling het levenslicht zag.

De babies werden drie maanden te vroeg geboren en wogen bij de geboorte tussen de 910 en 1100 gram. Hun toestand is kritiek, maar stabiel en er is een redelijke kans dat ze het redden, aldus de artsen. Slechts een van de baby's kon meteen zelf ademen.

De overigen zijn voorlopig aangewezen op technische hulpmiddelen. De vrouw die de kinderen heeft gebaard wil voorlopig anoniem blijven. Ze kreeg een hormonale behandeling en koos er bewust voor de zwangerschap ondanks de risico's niet af te breken. Tijdens de operatie in het academisch ziekenhuis in de wijk Georgetown had ze vijftien artsen en verpleegkundigen om haar heen.

Het gebeurt zelden dat een vrouw zeven kinderen tegelijk baart. In 1997 werd in de Amerikaanse staat Iowa een zevenling geboren; drie van de kinderen hebben nog steeds problemen met hun gezondheid. Een jaar later gebeurde hetzelfde in Saudi-Arabië. In 1998 baarde een vrouw in Texas een achtling. Een van kinderen stierf na een week.