Geen sexlijn-nummers meer in telefoonboek

Johan (LWaS)
KPN vermeldt geen nummers van sekslijnen meer in het telefoonboek. Het telecombedrijf heeft dat om 'bedrijfsmatige redenen' besloten. Wat dat inhoudt, wilde een woordvoerder van het concern vrijdag niet toelichten.

Hij benadrukte dat KPN het besluit niet heeft genomen onder invloed van de Stichting Schreeuw om Leven, die herhaaldelijk heeft geprotesteerd tegen de 'pornotelefoonkaternen' achter in de telefoongids. Die katernen bevatten 0800- en 0900-nummers, waartoe ook de sekslijnen (0906) behoren. KPN neemt het overzicht van al deze nummers sinds maart niet meer op in het telefoonboek, aldus de zegsman.

Het bedrijf heeft voorzitter L.P. Dorenbos van Schreeuw om Leven uitgenodigd voor een gesprek over de ethiek en de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de onderneming. Volgens Dorenbos heeft KPN een "kloek" besluit genomen door de gewraakte katernen niet meer in de gidsen op te nemen.

Dorenbos is echter nog niet helemaal tevreden. "De volgende stap is met de exploitatie van deze telefoonlijnen te stoppen. Wij zullen u daarbij blijven helpen", schrijft Dorenbos in een brief aan KPN-bestuursvoorzitter P. Smits. Begin deze maand deponeerde de stichting nog een lading dozen met 0906-katernen voor de ingang van het KPN-hoofdkantoor in Den Haag.

Bedankt the_nefius voor de tip