Veronica: Van Der Reijden moet weg

Peter Breuls
De ondernemingsraad van omroepvereniging Veronica heeft het vertrouwen opgezegd in voorzitter Joop van der Reijden. De raad is boos over het mislukken van het overleg tussen Veronica en SBS.

Veronica zit nu zonder zender en daar krijgt met name Van der Reijden de schuld van, aldus de Volkskrant. SBS-directeur Fons van Westerloo zei vorige maand in diezelfde krant dat niet van der Reijden maar enkele van zijn bestuursleden de beoogde samenwerking hebben laten mislukken. Zij dwarsboomden de al met de voorzitter gemaakte afspraken, aldus Van Westerloo.

Veronica Magazine in gevaar
Het voortbestaan van Veronica Magazine is onzeker nu het blad geen eigen zender meer vertegenwoordigt. Zendgemachtigden zouden kunnen besluiten om hun programmagegevens niet meer aan Veronica beschikbaar te stellen. NOS-voorzitter Wolffensperger bevestigde naar aanleiding van de zaak die de Telegraaf aanhangig maakte onlangs nog dat de NOS vasthoudt aan zijn beleid om geen programmagegevens aan niet-omroepbladen vrij te geven. De gids (oplage 1,3 miljoen) is voor Veronica nu de belangrijkste inkomstenbron.

Update om 10:50