Speedboat verminkt man bij Zandvoort

Rob (R@b)
Een 51-jarige inwoner van Amsterdam is gisteravond in de zee bij Zandvoort zwaar gewond geraakt toen hij tijdens het zwemmen door een speedboat werd overvaren. Een arm van de man werd afgerukt en hij liep bovendien ernstig rugletsel op.

Het bloederige ongeval vond kort na zessen plaats ter hoogte van strandpaviljoen Que Passa. De snelle boot waarmee men aan het waterskiën was, werd bestuurd door een 36-jarige inwoner van Zandvoort. Tijdens het spelevaren werd opeens een schreeuw gehoord en bleek de zwemmer overvaren.

De verdachte draaide zijn boot meteen om en nam het zwaar gewonde slachtoffer aan boord. Hij bracht de ongelukkige direct naar een nabij gelegen boot van de Zandvoortse reddingsbrigade. De Amsterdammer werd vervolgens naar het strand gebracht, waar met eerste hulp verleende. Er werd meteen groot alarm geslagen. De traumahelikopter landde op het strand en de bemanning bood het slachtoffer verdere bijstand.
Reddingsboten voeren tegelijkertijd langs de kust in de hoop de afgerukte arm nog te kunnen bergen. De zoektocht was echter tevergeefs. Een ambulance bracht het slachtoffer onder begeleiding van de politie naar het AMC. Volgens de politie is de Amsterdammer niet in levensgevaar en is zijn toestand stabiel. Naar de toedracht van het ongeval is een onderzoek ingesteld.

De komst van de helikopter en het aan land brengen van de zwaar gewonde zwemmer leidde eerst tot paniek onder de badgasten. De strandbezoekers begrepen niet direct wat er was gebeurd en meenden even dat de man het slachtoffer was geworden van een haaienaanval.