Oud USA minister adviseert Milosevic

Rob (R@b)
De voormalige Amerikaanse minister van Justitie Ramsey Clark heeft de advocaten van Milosevic geadviseerd over de verdediging van de oud-president voor het VN-tribunaal in Den Haag. Dat heeft Clark maandag in Belgrado bekendgemaakt.

Clark, die minister was onder president Carter (1977-1981), heeft naar eigen zeggen de verdediging van de voormalige Joegoslavische president aangeraden de nadruk te leggen op de NAVO-bombardementen van 1999. De oud-minister wil zich voegen bij het verdedigingsteam van Milosevic.

"Ik zou heel graag willen helpen, maar het is aan Milosevic om te beslissen over de samenstelling van zijn verdediging, aldus Clark. De voormalige minister is sinds vorige week in Joegoslavië.
Clark is een omstreden figuur. Tijdens de NAVO-bombardementen op Joegoslavië in 1999 ging hij twee keer naar Joegoslavië, uit solidariteit met Milosevic. Hij verdedigde Radovan Karadzic, volgens het Joegoslavië Tribunaal in Den Haag een oorlogsmisdadiger, bij een zaak tegen hem in New York.

Clark is onder meer voorzitter van het internationaal actiecentrum IAC, een linkse Amerikaanse antioorlogsorganisatie met trotskistische banden.