Ontploffing in gasflessenfabriek Eindhoven

Kris (KingShakur)
Maandagochtend hebben zich op een industrieterrein in Eindhoven een of meerdere grote ontploffingen voorgedaan gevolgd door een brand. Volgens de politie gaat het om het gasflessenfabriek Hoek-Loos aan de Kanaaldijk-Noord in Eindhoven. Getuigen zagen eerst een gele wolk, gevolgd door een zwarte.

Volgens de eerste berichten zijn er zeven lichtgewonden gevallen. Het gaat hier om allen werknemers van het bedrijf. Na behandeling zijn de gewonden weer allen huiswaarts gekeerd.

Uit angst voor ontploffingsgevaar blust de brandweer de brand, die inmiddels onder controle is, van buiten naar binnen.

Door de explosies is bij verschillende bedrijven in de omgeving glas- en gevelschade ontstaan. De politie heeft deze bedrijven inmiddels uit zekerheid ontruimd. Ook een school in de buurt is ontruimd. Slachtoffers worden opgevangen is sporthal Haagdijk, alwaar professionele hulp wordt verleend.

Hoek-Loos is leverancier van industriele en medische gassen.

De brand ontstond bij het vulstation. Daar ontplofte een tank met lachgas. Door de kracht van die explosie werd een tankwagen weggeblazen. De tankwagen veroorzaakte vervolgens brand in een nabijgelegen gebouw. Door de brand ontplofte nog een aantal kleinere gasflessen.


Ge-update om 12.24

Bedankt ook GRiM voor het melden. Zie ook FOK!forum voor meer info.