Konmar stuurt klanten virus

Johan (LWaS)
Klanten van supermarktketen Konmar hebben maandagavond tot twee keer toe een e-mail ontvangen met niet alleen de aanbiedingen van de week, maar ook een gemeen computervirus.

De getroffen klanten hadden zich via de website van het bedrijf ingeschreven voor een nieuwsbrief met Konmar-aanbiedingen, aldus een woordvoerder van de Laurus-dochter.

In een bijlage van de twee e-mails zat volgens een klant het wormvirus W95.hybris verstopt. Dit virus stuurt een kopie van zichzelf naar alle e-mailadressen uit het adressenboek van een e-mailprogramma op de computer. Overigens kunnen de meest recente virusscanners het virus wel traceren.

,,Er is ingebroken op de e-maillijst, waardoor het virus naar alle leden van de lijst is verstuurd. Het virus is gelukkig niet heel gevaarlijk'', stelt de woordvoerder. ,,We werken aan een oplossing voor het probleem.''

De supermarktketen zal zo snel mogelijk contact opnemen met de gedupeerde klanten. ,,We sturen vanmiddag een e-mail met excuses en uitleg over hoe ze het virus kunnen verwijderen'', aldus de woordvoerder. Dat gaat mogelijk nog problemen opleveren, omdat de meeste klanten hun e-mailprogramma door het virus niet kunnen gebruiken.