Kim Clijsters verliest nipt van Capriati

Rob (R@b)
Favoriete Jennifer Capriati heeft in een spannende, zenuwslopende finale nipt de Belgische Kim Clijsters verslagen. Hiermee werd de Amerikaanse winnares van Roland Garros, het grandslam tennistournooi In Parijs op gravel.

Clijsters verloor het eerste game en had het in het tweede, op eigen service niet makkelijk. Ze kreeg 4 breakpoints tegen, maar werkte die allemaal weg o.a. door een ace met de tweede opslag. Clijsters speelde complexloos en schijnbaar zonder zenuwen, Capriati was nerveuzer. Clijsters speelde naar de lijnen en hield Capriati erg diep op de court. Dankzij ook een sterke service won Clijsters zowaar zeven games op rij: setwinst in de 1e set dus met 6-1.

In de tweede set keerde het tij. Ook Capriati vond haar beste tennis terug en Clijsters kon niet meer de wet dicteren. Haar foutenlast lag ook iets hoger, en Capriati slaagde erin om bij 2-2 het lange vijfde game te winnen op
de opslag van Clijsters: het scharniermoment in de tweede set voor Capriati.

Hoogstaand, gelijkopgaand tennis in de beslissende set. Clijsters kon rekenen op een goede opslag en kwam voor de ogen van o.a. het Belgische prinsenpaar en premier Verhofstadt 5-4 en 6-5 voor, maar Capriati kraakte niet en brak bij 6-6 door de opslag van Clijsters, die net wat meer foutjes maakte. Maar in het volgende game, waarin Capriati voor de set mocht serveren, brak Clijsters terug. Vlot ging dat niet: pas bij het vierde breakpoint was het raak voor de Limburgse.
De stand was weer gelijk en de partij bleef maar duren. De spanning steeg ten top, de wedstrijd was intussen ruim twee uur ver en werd naast een mentale ook een fysieke uitputtingsslag. Bij 9-9 kreeg een wat onzeker serverende Clijsters 3 breakpoints tegen. Capriati benutte het eerste, maar Clijsters brak in de volgende game alweer terug.
Bij 10-10 verloor Clijsters weer haar opslag en Capriati dwong in het volgende game op ervaring twee matchpoints af. Het tweede was raak.

De eindstand van 12-10 in de derde set, is de hoogste score die ooit Op Roland Gaross in een vrouwenfinale is bereikt.