Drie jaar cel voor doodslag baby

Chris (MrBig)
Wegens het doden van de pasgeboren baby van haar vriendin heeft de rechtbank in Arnhem woensdag de 22-jarige Y.S. uit Arnhem veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar en tbs met verpleging.

De vrouw doodde in de nacht van 28 op 29 december het dochtertje van haar vriendin, omdat het kindje haar luxe leventje verstoorde. Het meisje was nog geen vier weken oud. Tegen S. was vier jaar cel en tbs met verpleging geëist.

S., een vrouw die zich man voelt, leidde tot de komst van de baby een luxe leven. Zij trad op als pooier, onder anderen voor haar vriendin. De vrouwen droegen hun inkomsten af aan S., die daarvan haar luxe leven bekostigde.

Daaraan kwam een einde toen de vriendin van S. op 5 december beviel van een meisje. De komst van de baby haalde haar leven overhoop. S. woonde met de vriendin samen en moest op de baby passen. De moeder werd een week na de bevalling weer aan het werk gezet.

Op 28 december paste S. op de baby terwijl de vriendin werkte. Toen de baby 's avonds laat huilde, raakte S. geïrriteerd. Buren hadden al eerder geklaagd over geluidsoverlast. Zij pakte de beentjes van het kind en drukte die tweemaal hard kruislings tegen de borst. Toen de baby levenloos op de bank lag, probeerde S. het meisje te reanimeren. Later belde de verdachte een ambulance.

Sectie wees uit dat de baby een scheur in het hartje en een gebroken beentje had. Psychiaters adviseerden de rechters S. te laten behandelen. Zij achten de kans op herhaling aanwezig.