'Reisverbod' voor Nepal

Chris (MrBig)
Het Calamiteitenfonds heeft een 'reisverbod' ingesteld voor Nepal. Dat heeft de calamiteitencommissie van het fonds dinsdag besloten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt mensen die naar Nepal willen reizen aan hun reis uit te stellen.

Nederlanders die al in het land zijn, wordt geadviseerd zich aan het uitgaansverbod te houden. Het 'reisverbod' van het Calamiteitenfonds gaat onmiddellijk in en duurt een week. Het betekent dat Nederlanders die een reis hebben geboekt bij een reisorganisatie die bij het fonds is aangesloten, niet onder het garantiefonds vallen als zij toch naar Nepal afreizen.

Het Calamiteitenfonds stelt het wat zij zelf noemt reisverbod in omdat het inschat dat de situatie in Nepal nog een week onduidelijk blijft. Een woordvoerder van het fonds denkt dat er enkele tientallen Nederlandse toeristen in het land zijn. In Nepal braken rellen uit na de kroning van de nieuwe koning Gyanendra. Vrijdag kwamen tien leden van de koninklijke familie, onder wie de koning, om het leven bij een schietpartij in het koninklijk paleis.