Pinksterweekeinde zorgt voor drukte

Bart (twi)
Met een lang pinksterweekeinde op komst is het vrijdag druk geweest op de Nederlandse wegen. Het verkeersinformatiecentrum TIC kon niet echt een piek aangeven in de drukte, aangezien het heel de dag vol was op de wegen.

Volgens het TIC begon de drukte rond twaalf uur. Tot ver na de avondspits bleef het druk. Pas tegen negen uur vrijdagavond waren bijna alle wegen weer vrij van vakantieverkeer. De laatste file stond voor Goirle. Het TIC telde wel minder files (38) dan rond het hemelvaartsweekeinde (53). "Maar toen waren de weersverwachtingen ook beter", zegt een woordvoerder van het TIC.

Alle wegen rondom de grote steden stonden vol. Verder moesten vakantiegangers op wegen richting het zuiden, het noorden, Zeeland en de Veluwe rekening houden met vertragingen. De ANWB waarschuwde dinsdag al voor topdrukte op het wegennet.

Dit weekeinde verwacht de ANWB vooral drukte rond de Veluwe, richting de kust en naar Zuid-Nederland. Naar schatting 850.000 Nederlanders willen de pinksterdagen benutten voor een korte vakantie. Driekwart van hen blijft in Nederland.