"Faillisement niet aan de orde bij Vitesse"

Bart (twi)
Vitesse is financieel niet gezond , maar volgens voorzitter Jos Vaessen heeft het missen van Europees voetbal nauwelijks gevolgen voor de begroting. Ondanks geruchten over de precaire financiële situatie van de club laat de voorzitter er geen misverstand over bestaan: Een faillissement is niet aan de orde".

De schulden - ruim honderd miljoen - stapelen zich op en een nieuwe hoofdsponsor is nog niet gevonden. Maar ook als de Stichting De Toekomst - bij Vitesse gekscherend naar de voorman ’de stichting Vrakking’ genoemd - niet op korte termijn het financiële gat dicht, is er volgens Vaessen niets aan de hand. "Vrakking behartigt de belangen van Nuon en is op zoek naar strategische partners voor Nuon. Pas als hij iets concreets heeft, komt hij bij ons."

In een vergelijking met andere clubs stelde de voorzitter de retorische vraag "Welke betaald voetbalclub is er nu wel gezond? Niemand kan de rekeningen meer betalen van de toeschouwersopbrengsten. Een gezonde club is een club die de volgende competitie doorkomt. En dan zien we verder."