2View videobanden nu al gekraakt

Bart (twi)
Net zo goedkoop als een pizza! 2View, het nieuwe fenomeen wat op het moment in elk reclameblok wel voorkomt. Een videoband waarbij je slechts 2 keer de film kunt bekijken, waarna de band compleet wordt gewist. Als ruil daarvoor betaal je een stuk minder voor een dergelijke band.

Het product is nog maar net op de markt, of er zijn overal al manieren op het internet te vinden om de banden eenvoudig te 'kraken', zodat je ze meer dan tweemaal af kunt spelen, zonder dat ze worden gewist. Met behulp van wat simpele gereedschappen als een stukje plakband en een paperclip, welke je op een bepaalde plek op de videoband moet plakken, hoef je je niet meer zorgen te maken dat de band wordt leeggehaald. Op websites staan zelfs aanwijzingen met plaatjes hoe de beveiliging omzeild kan worden.

Op de banden staan voorlopig alleen nog films van Buena Vista, maar er wordt gepraat met andere filmmaatschappijen. Ook zijn er plannen om de 2View-methode toe te passen op DVD-schijfjes, maar dat is voorlopig nog toekomstmuziek, omdat er nog geen betaalbare dvd-recorders aan consumenten kunnen worden geleverd...