Ex-medewerkers krijgen tegemoetkoming

Chris (MrBig)
De 140 ontslagen werknemers van een Guinness-bierbrouwerij in het Ierse Dundalk hebben het goed voor elkaar. Als compensatie voor de sluiting van hun fabriek, krijgen zij van hun voormalige werkgever tien jaar lang iedere dag twee flesjes bier uitgereikt.

Behalve deze vochtrijke schadevergoeding krijgen zij ook een bedrag tussen de 82.000 en 174.000 euro. Verder wordt hun ziektekostenverzekering levenslang voor hen betaald en krijgen hun kinderen gedurende tien jaar een studiebeurs, zo maakte de directie van de brouwerij vrijdag bekend.

Om het leven rond de kerstdagen nog te veraangenamen, krijgen de voormalige Guinness-medewerkers in plaats van het traditionele kerstfeest tien jaar lang een uitgebreid drankenpakket thuisbezorgd. Om het feest compleet te maken wordt ook de sluiting van hun stamkroeg, die bij de brouwerij hoorde, gecompenseerd. Iedere ontslagen werknemer krijgt daarvoor 6350 euro uitbetaald.

De Guinness-brouwerijen, in 1859 opgericht door Arthur Guinness, maken deel uit van de Diageo Groep, de wereldleider op het gebied van sterke dranken.