Couto vecht schorsing aan

Chris (MrBig)
Fernando Couto heeft vrijdagavond na de afsluitende training van Portugal voor de WK-kwalificatiewedstrijd bij Ierland verklaard naar de rechter te stappen. Bij de verdediger zijn net als bij Edgar Davids en Frank de Boer sporen van nadrolon aangetroffen.

De 31-jarige verdediger van Lazio Roma werd donderdag net als Edgar Davids van Juventus voorlopig geschorst door de FIFA. Eerder verbood de Italiaanse voetbalbond het duo al aan wedstrijden in de Serie A deel te nemen.

,,Maar ik heb altijd begrepen dat ik voorlopig wel voor Portugal mocht spelen. Het verbaast mij dan ook zeer dat ik nu ben geschorst. Ik vind dat onredelijk en zal er alles aan doen de beslissing zo snel mogelijk ongedaan te maken. Nee, ik wil absoluut nog niet denken aan een vroegtijdig einde van mijn loopbaan'', aldus Couto.

Na de verklaring van Couto maakte de Portugese voetbalbond bekend dat hij de schorsing tevergeefs bij de wereldvoetbalbond heeft aangevochten. ,,We kregen op 28 mei nog een brief van de FIFA waarin stond dat Couto gewoon kon spelen'', aldus een woordvoerder. ,,Dan is het heel onredelijk als je drie dagen later hoort dat hij is geschorst. Zeker als de straf niet wordt toegelicht en er in de drie dagen tussen de briefwisselingen niets is gebeurd. We geloven in de onschuld van Couto, maar ook in die van Edgar Davids en Frank de Boer. We zullen met de KNVB contact opnemen hoe we gezamenlijk dit onrecht ongedaan kunnen maken. Na overleg hebben we besloten de wedstrijd tegen Ierland wel te spelen. Dat gebeurt echter wel onder groot protest.''