Oude Luxor definitief tegen de vlakte

Chris (MrBig)
Het oude Luxor-theater aan de Kruiskade in Rotterdam gaat definitief tegen de vlakte. Uit een onderzoek van een ingenieursbureau is gebleken dat het gebouw te veel verouderd is en dat het zelfs na een verbouwing niet meer aan de huidige eisen zou voldoen.

Dat blijkt uit een voorstel dat burgemeester en wethouders van Rotterdam aan de gemeenteraad hebben gestuurd. Het college stelt voor een nieuw middelgroot theater aan de Kruiskade te bouwen.

Wethouder Kombrink (Kunstzaken) besloot een onderzoek te doen na vragen van raadsleden tijdens de begrotingsbehandeling voor het jaar 2001. B en W hadden al bepaald dat er een middelgroot theater (zeshonderd à zevenhonderd stoelen) in het centrum moest blijven, na de nieuwbouw van het Luxor op de Kop van Zuid.

De locatie van het oude Luxor is ook nog eens de plek waar zo'n nieuw theater het snelst kan worden gerealiseerd. Sloop en nieuwbouw aan de Kruiskade kost een jaar of drie, terwijl het minstens zeven jaar zou duren als het theater op een andere plaats zou moeten komen, zo blijkt uit het voorstel. Het oude Luxor is nog tot het eind van dit jaar open.