Eindexamens 2001 afgelopen

Peter Breuls
De laatste dag van de Eindexamens 2001 is vandaag verstreken. Hekkesluiters waren vanochtend Nederlands Schrijfvaardigheid voor MAVO en Nederlands Stelopdracht voor VWO. Vanmiddag was écht de laatste, namelijk Scheikunde voor MAVO.

De eindexamenklachtenlijn van het LAKS is inmiddels gesloten. Vandaag kwamen er zo'n 400 klachten binnen via Eindexamen.nu. Het totaal aantal klachten komt daarmee op 42.000, waarvan er 33.000 via het internet binnenkwamen. Dit aantal is een record.

De klachten betroffen vooral de opzet van de examens. Zo werd bij aardrijkskunde kennis van een atlas vereist. Veel leerlingen hadden juist veel feiten uit het hoofd geleerd, terwijl opzoeken voldoende was.
Bij Frans en Duits werden leerlingen verrast door open vragen, die er voorheen niet in zaten. "Het wordt nu toch wel tijd dat de voorbereiding verbetert, bijvoorbeeld door het maken van oefenbundels. Die waren er nu niet", aldus een woordvoerder van het LAKS.

Examenforum / verslagen

Het Examenforum is inmiddels ook weer geopend. Hierop kun je nog tot eind juni volop discussieren en napraten over de examens.

Heb je nog examenverslagen van de afgelopen dagen, dan kun je die nog kwijt in de Newssubmit. De komende dagen worden de examenverslagen van de afgelopen 2 weken opnieuw hier geplaatst.