Ontvoerd Chinees jochie bevrijd

Rob (R@b)
Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagmiddag om 16.00 uur een 9-jarige ontvoerd jongetje van Chinese afkomst bevrijd uit een woning in Rotterdam. Het jongetje was woensdagmorgen onderweg naar zijn school in Venray ontvoerd. De politie heeft vijf mannen van Chinese afkomst gearresteerd.

De politie noemt de toestand van het kind redelijk. Het wordt vrijdagavond medisch onderzocht en daarna teruggebracht naar Noord-Limburg. De ontvoerders hadden bij de familie in Venray een losgeld geëist van enkele tonnen. Er is geen losgeld betaald. De politie kreeg aanwijzingen dat het kind in een woning in Rotterdam werd vastgehouden. Bij de inval in die woning vrijdag trof het arrestatieteam het kind vastgebonden aan. Verder bevond zich in de woning nog een verdachte.
Drie verdachten werden op verschillende andere plekken in Rotterdam opgepakt. Een vijfde verdachte werd in Venray gearresteerd. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

De politie gaat ervan uit dat het afpersen van geld het motief voor de ontvoering is. Het jongetje werd woensdag onderweg naar school door enkele mannen van zijn fiets gegrist en onder dwang meegenomen. De ouders van het kind hebben een Chinees restaurant in Venray.