Afschuw over nieuwe game

Bart (twi)
gebruikersnaam had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het Amerikaanse Seattle is met afschuw gereageerd op een nieuw videospel. In de simulatie kunnen spelers de rellen naspelen rond de top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) in de Amerikaanse stad in 1999. State of Emergency, ontworpen door Rockstar Games, is een spel voor pseudo-activisten die hun afkeer van het bedrijfsleven willen uitleven. De spelers kunnen de oproerpolitie in elkaar meppen en winkels plunderen vanuit hun luie stoel.

"Een spel als dit vernedert de waardevolle boodschap van vredelievende activisten en verheerlijkt het geweld van hen die de wet overtraden," verklaarde een woordvoerder van de burgemeester van Seattle. Volgens hem heeft het spel een zeer slechte uitstraling naar kinderen. "Het recht van vrije meningsuiting moet niet worden vereenzelvigd met het overtreden van de wet. Dit spel geeft mogelijk die indruk."

Rockstar roept spelers op 'elk beschikbaar middel te gebruiken om met vechten te beginnen, zoals pijpen, stenen, banken of zelfs afgescheurde ledematen'. Doel is de rellen zo lang mogelijk gaande te houden.