Fortuna-speler vast vanwege moordzaak

Bart (twi)
Een speler van voetbalclub Fortuna Sittard zit in België in de gevangenis wegens vermeende betrokkenheid bij de moord op een 32-jarige man uit het Belgische Genk. De profvoetballer werd op 14 mei opgepakt in zijn woonplaats Genk. De speler moest afgelopen maand een wedstrijd missen om privé-redenen. Naar nu blijkt omdat hij in de gevangenis zat. De hechtenis is gisteren met een maand verlengd.

De profvoetballer wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Genkenaar Wilfried Hauben, die op 23 april werd vermoord toen hij zijn auto in de garage wilde zetten. De man was met een ijzeren staaf meerdere malen op het hoofd geslagen. Drie weken na de moord werd hij aangehouden na een verklaring van de weduwe van het slachtoffer. Een dag na de begrafenis van haar man zag ze twee mannen op de plaats van het misdrijf rondsnuffelen.

De profvoetballer zegt onschuldig te zijn. Volgens zijn advocaat V. van Aelst werd bij een huiszoeking een ijzeren verwarmingsbuis gevonden, "maar dat is een buis die in elke woning is te vinden.' zegt de advocaat.

Reacties die volgen en de identiteit van de betreffende speler onthullen zullen worden verwijderd