Cisco geeft stevige waarschuwing

Kris (KingShakur)
Het Amerikaanse concern Cisco, 's wereld grootste leverancier van computernetwerken, verwacht in het derde kwartaal van zijn boekjaar 30 procent minder omzet te hebben behaald dan in het tweede kwartaal.
De omzet zal op ongeveer 4,7 miljard dollar uitkomen, een stuk minder dan de bijna 6 miljard dollar waarop analisten hadden gerekend. Verder zal de winst in het derde kwartaal onder de 10 miljoen dollar uitkomen.

De onderneming liet maandag na het sluiten van de beurs in New York weten dat de resultaten zijn verslechterd door de zwakke vraag naar haar producten. Daardoor werd ze gedwongen tweederde van haar voorraden af te schrijven. Vorig jaar breidde Cisco zijn voorraden nog sterk uit omdat de vraag groter was dan verwacht, zo liet financieel directeur Larry Carter weten.

Bestuursvoorzitter John Chambers verklaarde dat de huidige marktomstandigheden ,,nog nooit zo'n grote uitdaging hebben gevormd als nu''. Volgens hem heeft een onderneming als de zijne nog niet eerder zo'n snelle achteruitgang meegemaakt. ,,Dat vereist moeilijke beslissingen in een ongeėvenaard tempo'', aldus Chambers.

Cisco sluit niet uit dat het vierde kwartaal, dat op 1 juli afloopt, nog eens een omzetdaling van 10 procent oplevert. De onderneming liet tevens weten dat er 8500 banen verdwijnen. Dat zijn er iets meer dan de 8000 die het concern in maart noemde. Cisco heeft nu 48.000 mensen in dienst.