24 arrestaties bij drugscontrole

Ronald (Trainspotter)
Bij een controle op drugstoeristen in de trein Rotterdam-Antwerpen zijn vrijdag 24 Franse en Belgische arrestaties gedaan.

Een samengesteld team van Nederlandse en Belgische agenten en het in drugszaken gespecialiseerde Nederlandse A-team namen onder meer 2,5 kilo cocaïne in beslag. Ook zijn kleinere hoeveelheden heroïne, XTC, softdrugs, paddo's en hennepzaden gevonden.

Eerder deze week leverde een controle op hetzelfde spoortraject ook 24 arrestaties op. Toen is onder meer een kilo softdrugs achterhaald. Bij treinacties op drugstoeristen en -koeriers uit Frankrijk en België worden de verdachten in België aangehouden en berecht.
Donderdag voerde de politie op de A16 een gecoördineerde actie uit waarbij ze onder meer ruim zestig gram heroïne in beslag kon nemen. Sinds begin deze maand werken twee Franse politiemensen mee in het A-team. Het is al twee keer voorgekomen dat Nederlandse A-teamleden Franse drugskoeriers na een wilde achtervolging pas in Frankrijk konden aanhouden.

Volgens de Franse politieattaché in Nederland blijven Fransen en Belgen ondanks alle politieacties naar Nederland komen omdat de kwaliteit van de hard- en softdrugs hier erg goed is. Franse drugshandelaren versnijden in Nederland gekochte heroïne bijvoorbeeld tot drie keer de aangekochte hoeveelheid.