Griekenland uit WK kwalificatie gezet?

Robert (DIGGER)
Griekenland dreigt uit de kwalificatierace gehaald te worden voor het WK voetbal 2002 in Japen en Zuid Korea als de Griekse regering zich blijft inmengen met de voetbalauthoriteiten van het land

Dit dreigement van de FIFA, de wereld voetbal organisatie, komt een week na het bezoek van vice president van het uitvoerend comite van de FIFA, David Will, aan Athene, alwaar hij was om de oorzaken te onderzoeken van een al 9 maanden durende ruzie tussen de Griekse minister van sport en de vice-voorzitter van de Griekse voetbalbond, Victor Mitropoulos.

De Griekse regering voert al geruime tijd de druk op Mitropoulos op, om hem te dwingen tot aftreden. De FIFA staat deze politieke druk en bemoeienis echter niet toe en heeft gedreigd Griekenland uit te sluiten van alle door haar georganiseerde interlands en toernooien.

De Griekse bondcoach Vassilis Daniil verklaarde dat de FIFA het juist ziet, dat de politiek zich zeer nadrukkelijk en storend bemoeit met de Griekse voetbalbond en dat dat ook zijn werk er niet makkelijker op maakt, iets wat hij niet gebruiken kan met de interland tegen Duitsland op het programma volgende week woensdag in Athene.

'Als de Griekse minister van sport niet snel beterschap belooft, dan zullen we niet aarzelen Griekenland uit de race voor het WK en dus het WK zelf te halen' aldus een woordvoerder van de FIFA.

Griekenland speelt in de WK kwalificatie in groep 9, met Duitsland, Engeland en Finland als belangrijkste tegenstanders.