Bill Gates blijft de rijkste IT'er

Chris (MrBig)
Microsoft-topman Bill Gates heeft vorig jaar weliswaar een verlies geleden van ruim 38 miljard dollar, maar hij blijft de rijkste man in de IT-sector met een fortuin van ruim 54 miljard dollar.

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft over 2000 een lijst opgesteld van honderd rijkste mensen uit de IT-sector. Tweede na Gates is Oracle-oprichter Larry Ellison met een bezit van ruim 42 miljard dollar. Hij wist als een van de weinigen zijn kapitaal fors uit te breiden en wel met ruim 29 miljard dollar.

De malaise in de IT-industrie heeft een flinke slachting aangericht in de lijst. Het totale bezit van de top honderd is geslonken met bijna 26 miljard dollar. Wel zijn er meer miljardairs dan vorig jaar: 33 in plaats van 30. Ook is het moeilijker geworden binnen te komen in de lijst. Zo bezit nummer honderd, dit jaar Susan Orr, een voormalig topmanager van Hewlett-Packard, bijna 183 miljoen dollar. Steve Krisch van Infoseek bezette vorig jaar de laatste plaats met een kapitaal van ruim 167 miljoen dollar.