TV-zender ME officieel gepresenteerd

Peter Breuls
Afgelopen vrijdag heeft de Holland Media Groep de nieuwe jongerenzender ME, dat nu nog Veronica heet, officieel gepresenteerd. In Amsterdam presenteerde Kees Gerritsen, programmadirecteur van het station, het logo en enkele programma's. Op 2 april zal Veronica veranderen in deze nieuwe zender.

Over de complete programmering viel nog niet veel te zeggen, omdat die nog niet vaststaat. Zeker is wel dat het Big Brother Huis nog niet is afgeschreven, omdat de talentenjacht Starmaker er gebruik van zal maken. In april wordt bekend gemaakt of het Huis nog zal worden gebruikt voor een derde serie van het reality-programma. Ook komt er een poppenprogramma, gebaseerd op de strip Ab Normaal van Toon van Driel.

Volgens de HMG moet ME een compleet nieuwe manier van televisiemaken worden. Internet, radio en tv zullen met elkaar worden verenigd.

Of de zender zich officieel ook ME mag gaan noemen is trouwens helemaal nog niet zeker. Kledingconcern WE heeft nog een zaak lopen tegen de HMG, omdat WE al de merknamen HE, SHE en ook ME heeft gedeponeerd. Volgens HMG is er geen "plan B" als de naam ME niet mag worden gebruikt.

Veronica, de omroep die uit de HMG is gestapt, krijgt waarschijnlijk pas in september het recht om die naam te gebruiken terug. De omroep is nog in bespreking met SBS 6 om de TV-zender FOX nieuw leven in te blazen.