Voorlopig geen vervolg op miljonairsshow

Alex (L-X)
RTL4 brengt in het lopende winterseizoen geen vervolg op de buis van het tv-programma Ja, ik wil een miljonair. Dat hebben de zender en producent Endemol-producties donderdag gezegd.

Aanvankelijk was het de bedoeling in de eerste helft van 2001 een vervolg op het veelbesproken programma te maken. Volgens het productiebedrijf waren daarvoor nog wel miljonairs te porren. RTL4 heeft simpelweg geen nieuwe versie besteld.

Een RTL-woordvoerster weet niet goed waarom er niet is besteld. ,,Ik kan me wel voorstellen dat je dergelijke grote programma's niet vlak na elkaar wilt uitzenden. Misschien dat we in de nieuwe winterprogrammering na de zomer wel een editie uitzenden. Dat is nu nog onbekend. Het is zeker niet zo dat we definitief afscheid hebben genomen van de programmaformule.''

In het veel bekeken Ja, ik wil een miljonair traden verleden jaar de Vlaamse miljonair Stefan Kerkhofs en zijn bruid Coby Bos in het huwelijk. De eerdere anonieme! miljonair had Coby op tv uitgekozen uit 46 kandidates. Inmiddels is het miljonairsechtpaar, dat niet in gemeenschap van goederen trouwde, weer uit elkaar. Die scheiding is volgens betrokkenen niet de reden geweest van uitstel van een tweede versie.

Wat een ongelooflijke show was dat toch...