Dale Earnhardt overlijdt bij Daytona 500

Michiel (Lithion)
Nascar race-legende Dale Earnhardt is zondag overleden aan z'n verwondingen die hij opliep in een crash in de laatste ronde van de Daytona 500.

Earnhardt, zevenmalig winnar van de Nascar Winston Cup, stierf op 49-jarige leeftijd. Hij crashte na een botsing in bocht 4 van het beroemde circuit van Daytona, welke de eerste race van het seizoen huisvest. Earnhardt moest uit z'n bolide gezaagd worden. Hij werd direct naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij werd bijgestaan door z'n zoon, Dale Jr, een jonge Nascar-racer die de race als 2e eindigde.

Earnhard overleed direct aan verwondingen aan het hoofd, meldt Steve Bohannon, een arts in het Halifax Medical Center in Daytona Beach, Florida. "We konden niks meer voor hem doen," verklaarde hij.

Earnhardt Sr. overlijden is een grote klap voor de Nascar, waar zijn roem even groot was als die van Ayrton Senna in de Formule 1. "Nascar is z'n grootste coureur ooit kwijtgeraakt en ik ben een persoonlijke vriend verloren," sprak Nascar voorzitter, Bill France Jr.