Bewoners willen De Digitale Stad behouden

Alex (L-X)
Bewoners van De Digitale Stad (DDS) hebben donderdag een vereniging opgericht die zich wil inzetten voor het behoud van de internetstad. DDS biedt sinds de opkomst van het internet de mogelijkheid voor gratis e-mailen en het opzetten van homepages. Vorig jaar veranderde de stichting DDS in DDS Holding, waarmee het voortbestaan van de kosteloze Digitale Stad op de tocht is komen te staan.

Vereniging Open Domein bestaat uit bezorgde bewoners, ofwel gebruikers, van De Digitale Stad die hun eigen virtuele stad willen behouden en zelf besturen. ,,De Digitale Stad was voor velen de eerste mogelijkheid om internet te gebruiken, maar door recente ontwikkelingen dreigt dit publieke domein te verdwijnen en daarmee ook de DDS-gemeenschap'', aldus de oprichters van de vereniging.

De vereniging heeft een drieledige doelstelling: behoud van gratis e-mail en homepages, een vluchtplaats voor experimenten die nergens anders terecht kunnen en behoud van het 'historische internetmonument' De Digitale Stad.

De leden van de vereniging moeten zelf de techniek gaan beheren. Geld moet binnenkomen via sponsors en subsidie. De vereniging wil zich ook opwerpen als belangenbehartiger van de Nederlandse internetgebruiker.