Grootste partij tegen afzetting Wahid

Chris (MrBig)
Lesbian Girl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De grootste partij in het Indonesische parlement, de PDI-P van vice-president Megawati Soekarnoputri, is tegen een spoedprocedure om president Wahid af te zetten. De kans op een dergelijke bliksemprocedure lijkt daarmee van de baan.

De PDI-P deelt hiermee het standpunt van de Golkarpartij van oud-president Soeharto. Samen hebben de partijen een meerderheid in het parlement. De partijen willen het effect afwachten van de officiële berisping die Wahid donderdag van het parlement kreeg. Wahid zou betrokken zijn bij verscheidene corruptieaffaires.

Vice-president Megawati Soekarnoputri heeft haar partijgenoten opgedragen een petitie die om een versnelde afzettingsprocedure van het staatshoofd vraagt, niet te ondertekenen, meldde de Jakarta Post dinsdag. Amien Rais, de voorzitter van het hoogste wetgevende orgaan van het land, het Raadgevend Volkscongres MPR had om een versnelde afzettingsprocedure gevraagd. Volgens de grondwet heeft Wahid na de berisping drie maanden tijd om zich te beteren. Pas daarna kan de volksvertegenwoordiging zich weer over zijn gedrag uitspreken.