Wegenwacht voor fietsers

Alex (L-X)
Midden in een koude, winderige polder en geen ziel in de buurt. En dan een lekke fietsband krijgen, kan het erger? Erik van der Laan en Richard D'Lesio kregen bij hun fietsenstalling bij het Amsterdamse Sloterdijk-station zo vaak mopperende mensen binnen, dat ze op het idee kwamen een mobiele bandenplakservice te beginnen. Met een motorscooter en de auto helpen ze gestrande fietsers in en rond Amsterdam uit de brand. Soms zijn mensen echt kwaad als ze hier binnen komen lopen. "Ik ken zelfs mensen die hun fiets uit frustratie gewoon weggooiden. Terwijl wij zo'n band in drie minuten plakken!"

Het duo speelde al langer met dit idee, maar heeft bewust gewacht totdat de mobiele telefoon compleet is ingeburgerd. "Vroeger was een bandenplakservice ondenkbaar, maar nu kan iedereen ons bereiken. Ik heb zelfs al een slogan: Lekke band? Niks aan de hand! Neem gewoon je mobieltje ter hand!"

Het idee staat nog in de kinderschoenen. Zelfs de prijs is nog niet definitief. De introductieprijs is nu twaalfenhalve gulden per lekke band. Dat is een hele scherpe prijs natuurlijk, ik weet niet eens of ik daarmee wel uitkom qua benzinekosten, maar ik wil het in het begin niet te gek maken. Misschien dat we later échte voorrijkosten gaan berekenen. Vijftien gulden is toch ook nog een schappelijk prijsje?"

hier het hele bericht