Werkgever veroordeeld voor RSI problemen

Alex (L-X)
Met de uitspraak van de kantonrechter in Middelburg is, voor zover bekend, donderdag voor het eerst in Nederland een werkgever veroordeeld voor RSI-letsel bij een werknemer. De kantonrechter bepaalde dat de klachten van de 39-jarige man het gevolg zijn van zijn werkzaamheden als wikkelaar bij het bedrijf in Goes dat transformatoren maakt.

Verschillende artsen hebben verband gelegd tussen de klachten van de man en de jarenlange armbelastende en onnatuurlijke handelingen die hij, onder niet aangepaste werkplekomstandigheden, moest verrichten.

De werkgever betwist dat hij niet alles heeft gedaan om het ontstaan van de klachten, in elk geval zoveel mogelijk, te voorkomen. Volgens de kantonrechter heeft hij niet kunnen aantonen dat hij aan die verplichting heeft voldaan.

Hoeveel het bedrijf aan schadevergoeding moet betalen is nog niet duidelijk, omdat er nog geen sprake is van een 'arbeidskundige eindtoestand'. De wikkelaar kwam in 1995, na herhaald ziekteverzuim, in de WAO. In 1998 is hij als produktiemedewerker voor een uitzendbureau gaan werken. Sinds augustus 1999 is hij met ziekteverlof.

Ennuh mensen, nu niet gelijk je baas gaan aanklagen!