Ruzie over babyhandel

Alex (L-X)
Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Adoptie-echtparen uit Noord-Wales en de Verenigde Staten zijn in een transatlantisch gevecht verwikkeld over een zes maanden oude tweeling. Beide stellen beweren de rechtmatige ouders te zijn van de twee meisjes Belinda en Kimberley, die door hun natuurlijke moeder via het internet zouden zijn 'verkocht'.

Twee maanden geleden betaalde een Amerikaans stel voor de kinderen vijftienduizend gulden aan een op het internet opererende adoptiebemiddelaar. Aanvankelijk kregen deze ouders ook de tweeling toegewezen. Maar de natuurlijke moeder van de beide kinderen bedacht zich op het laatste moment.
Daarna werden de meisjes opnieuw via het internet 'te koop' aangeboden. Het echtpaar Judith en Alan Kilshaw uit Wales, dat naast hun twee zonen graag een meisje zou willen opvoeden, bood zich aan en betaalde twee keer zoveel, bijna dertigduizend gulden. Het stel wist uiteindelijk via de Amerikaanse staat Arkansas met de beide kinderen naar Groot-Brittannië terug te reizen.

Het stel uit Wales is vooralsnog niet van plan de tweeling weer terug te geven. Maar de Britse overheid zit lelijk met de zaak in haar maag. De Britse wetgeving verbiedt elke handel in kinderen die voor adoptie worden aangeboden. Er mag alleen worden betaald voor eventuele kosten die met een adoptie gepaard gaan.

Het Amerikaanse echtpaar dat als eerste de adoptie verwierf, beschuldigt het Britse stel er min of meer van de kinderen te hebben ontvoerd. Ze werden van de staat Califonië naar de staat Arkansas gebracht. Die kent op het gebied van adoptie geen juridische regels.

Op dit moment is het volkomen onduidelijk wat er met de beide kinderen gaat gebeuren. In Groot-Brittannië geldt de regel dat alleen het 'belang van de kinderen' doorslaggevend mag zijn.

De zaak heeft ook de discussie aangezwengeld over de 'kinderhandel' via internet. Er zouden al tientallen websites zijn waarop adoptiebemiddelaars kinderen aanbieden.

Kinderhandel