Microsoft adverteert op Hezbollah-site

Alex (L-X)
Computergigant Microsoft en webwinkel Amazon.com zijn in verlegenheid gebracht door advertenties op een Libanese site van de Sji'ietische verzetsbeweging Hezbollah. Volgens de Amerikaanse bedrijven zijn hun 'banners' op de Libanese site zonder toestemming geplaatst.

De advertenties zijn pikant omdat Hezbollah de VS als 'het grote kwaad' bestempelen en beide bedrijven uit Amerika komen.

Een woordvoerder van Microsoft reageerde maandagavond, nadat het bedrijf een klacht van het Simon Wiesenthal Centrum had gekregen. ,,We zullen contact opnemen met de eigenaren van de site en ze vragen om de banner zo snel mogelijk te verwijderen'', zei een woordvoerder van Microsoft maandagavond. Het lijkt erop dat de advocaten van het bedrijf daadkrachtig te werk gingen, want dinsdag was de Microsoft-banner al van de site gehaald.

De advertentie van Microsoft stond op het engelstalige gedeelte van de website van Al-Manar TV (www.manartv.com), een propagandazender van Hezbollah. De banner van Amazon was dinsdag nog wel te vinden, op het arabischtalige gedeelte van de site.