Zanger Blof aan beterende hand

Chris (MrBig)
Pascal Jakobsen, zanger van de band Blof, herstelt langzaam maar zeker van de burn-out die hem begin december trof. De popgroep geeft zaterdag voor het eerst in anderhalve maand weer een optreden. Plaats van handeling is 013 in Tilburg, uitgerekend de plaats waar de 26-jarige Jakobsen instortte.

De komende tijd gaat Blof het volgens manager Frank van der Meijden rustiger aan doen. Nieuwe klachten van oververmoeidheid moeten hierdoor worden voorkomen. Artsen verwachten dat het nog wel een half jaar gaat duren voordat Jakobsen volledig is hersteld.

In de afgelopen jaren groeide Blof uit tot een van de grootste popacts van Nederland. De band scoorde hits met singles als Liefs uit Londen, Aan de Kust en Dansen aan Zee. Het laatste album, Watermakers, stond lange tijd hoog in de hitlijsten en verkoopt nog altijd goed.

Zeven concerten van de theatertoernee van Blof zijn verplaatst naar het najaar. Fans die al kaarten kochten voor de optredens in Weert, Venlo, Stadskanaal, Den Helder, Emmeloord, Hilversum en Venray, krijgen hun geld terug. Ze kunnen hun kaartjes ook inruilen voor tickets voor de vervangende optredens. Het optreden in Ahoy' van maandag gaat gewoon door.