Voetbalelftal verdacht van geweldpleging

Chris (MrBig)
Het complete derde elftal van voetbalvereniging Erica '76 uit Dieren wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Tegen negen spelers is proces-verbaal opgemaakt. Naar twee anderen is de politie nog op zoek.

Het elftal speelde op 12 november vorig jaar in Rijnwaarden tegen SC Rijnland. Na een aanvankelijke voorsprong kwam Erica '76 na de rust achter met 4-2. Het spelverloop werd daardoor steeds grimmiger. Een speler van Erica '76 kreeg een rode kaart, omdat hij probeerde te slaan. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd ontaardde de strijd in een grote vechtpartij. De 50-jarige scheidsrechter uit Tolkamer moest van het veld vluchten nadat hij geslagen was. Een 43-jarige speler van SC Rijnland uit Tolkamer liep hoofdwonden op door schoppen en klappen. Ook twee andere spelers uit Lobith en Tolkamer raakten gewond.

De politie startte een onderzoek, waarbij onder andere alle spelers werden gehoord. Daaruit bleek dat het elftal van Erica '76 schuldig was aan de vechtpartij. Het bestuur van de club heeft het elftal teruggetrokken uit de competitie. De tuchtcommissie van de KNVB is bezig met een eigen onderzoek. De politie stuurt, zodra de laatste twee spelers van Erica '76 opgespoord zijn, alle processen-verbaal naar justitie in Arnhem. De officier van justitie beslist wat er met het elftal moet gebeuren.

Slechte verliezers dus