Artsen bezorgd over geslachtsoperaties

Chris (MrBig)
Australische artsen zijn bezorgd over het toenemend aantal vrouwen dat naar de plastisch chirurg stapt voor een operatie aan hun geslachtsdelen. De vrouwen willen volgens de Sydney Morning Herald graag genitaliën die eruit zien als die van pinups in blootbladen. De artsen waarschuwen ervoor dat de foto's vaak met de computer zijn bewerkt en geen realistisch beeld geven van de vrouwelijke anatomie.

Hoofd plastische chirurgie van het Concord Ziekenhuis in Sydney heeft al zeker zestig ingrepen aan de vrouwelijke geslachtsdelen uitgevoerd. Volgens hem hebben de meeste vrouwen die informeren naar de mogelijkheid tot een operatie volstrekt normale genitaliën. "Voor negentig procent van de vrouwen die een operatie willen is er geen medische indicatie", zegt hij in de krant.

Dr. John Campbell van vereniging van vrouwenartsen in Australië denkt dat de vrouwen zich ten onrechte willen spiegelen aan modellen in bladen als Playboy. Hij vindt dat de Australische wetgeving voor de publicatie van blootfoto's de vrouwen geen dienst bewijst. De schaamdelen mogen in massabladen worden getoond, zolang dat maar discreet gebeurt. Op veel afbeeldingen zijn de zichtbare schaamdelen echter kleiner gemaakt met de computer, zeggen de medisch deskundigen in het dagblad.

Het lifestyle en seksmagazine Australian Women's Forum brengt juist deze week een artikel met foto's over een ingreep aan de genitaliën. Het blad mag echter wegens het beeldmateriaal van een operatieve schaamlipverkleining niet via de gewone tijdschriftenwinkels worden verkocht, zo bepaalde een mediacommissie.