E-zineverkiezing gewonnen door OP

Chris (MrBig)
[Efink] / Joost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"Zal het beste, het grootste of het e-zine met de meest fanatieke aanhang winnen", zo vroeg Robert zich een week geleden op het forum van SmallZine af. Met de eerste plaats voor de mailinglist van de rapgroep Osdorp Posse lijkt het antwoord voor de hand te liggen: dit jaar gaat de titel 'e-zine van het jaar' naar het e-zine met de fanatiekste aanhang.

De OP Maillist heeft nauwelijks meer dan 5.000 abonnees. Maar 818 daarvan brachten hun stem uit op het e-zine over de nederhopgroep. Daarmee kreeg de OP Maillist niet de meeste stemmen, maar wel de meeste punten. DeCURSOR kreeg 921 stemmen, ruim 100 meer dan de OP Maillist. Omdat deCURSOR echter vaker op een lagere plaats werd gezet
(op de tweede of derde plaats), eindigde het Belgische internetzine dit jaar op de tweede plaats. In 1998 en 1999 eindigde deCURSOR nog wel op de eerste plaats.

De OP Maillist, die onregelmatig uitkomt en onder meer aandacht besteedt aan concerten van de Osdorp Posse, deed vorig jaar niet mee aan de verkiezingen. Een ander e-zine gewijd aan de Osdorp Posse, het Osdorp Posse e-zine, eindigde vorig jaar op de 134e plaats.

Klik hier voor meer uitslagen...