TV-miljonair koos eigen vriendin

Chris (MrBig)
De Duitse miljonair Thomas Tepe moet onmiddellijk de volledig betaalde kennismakingsreis door Amerika afbreken, die hij maakt met zijn op de televisie uitgekozen bruid Gerti Friedrichs.

Wat afgelopen woensdagavond op de Duitstalige RTL nog liefde op het eerste gezicht leek, blijkt bedrog van het zuiverste water te zijn geweest.

Uit meer dan veertig kandidates koos de 47-jarige gescheiden Thomas de tien jaar jongere Gerti tot zijn bruid. Heel preuts deelde het stel aan het eind van de uitzending mee de nacht in hetzelfde hotel te zullen doorbrengen, maar in aparte slaapkamers.

De volgende morgen vertrok miljonair Thomas met zijn uitverkorene op kosten van de televisiezender naar Amerika om elkaar daar beter te leren kennen.

Ondertussen stond bij RTL de telefoon niet stil van mensen die beweerden dat Thomas en Gerti elkaar al goed kenden. Toen een inderhaast ingesteld onderzoek dit bevestigde werd het stel teruggeroepen.

Morgenavond zendt concurrent Sat.1 een soortgelijk programma uit. RTL poogde met haar uitzending van afgelopen woensdag de concurrent net een slag voor te zijn, maar werd hiervan zelf het slachtoffer.