Katherine Harris krijgt baan van Bush

Chris (MrBig)
Katherine Harris, de omstreden Republikeinse minister van de staat Florida en fervent aanhanger van de nieuwe president Bush, is in de race om speciale gezant voor Latijns-Amerika te worden. Dat meldt The Washington Post.

Harris was verantwoordelijk voor de kiescommissie in Florida, de staat waar uiteindelijk rechters moesten uitmaken of Bush of Gore had gewonnen. Harris stelde onder meer omstreden tijdslimieten aan de handmatige tellingen van de stemmen en ze stapte ook naar de rechter om handtellingen in enkele districten te verbieden.

Volgens bronnen van de invloedrijke Amerikaanse krant ligt het niet voor de hand dat Harris een topbaan in Washington krijgt die goedkeuring van de senaat behoeft. De ,,Speciaal gezant voor de Amerika's'' kan zonder goedkeuring van de senatoren aan de slag. De post van speciaal gezant is overigens ooit uitgerekend door de Democratische president Clinton in het leven geroepen.

Een woordvoerster van de nieuwe president Bush zei woensdag dat ze niets weet van een eventuele benoeming van Harris. Ze weigerde nader commentaar te geven.