Zeeuwse wolf doodgeschoten door jager

Chris (MrBig)
BAZZA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 'Waaslandwolf' die wekenlang schapenboeren in Zeeuws-Vlaanderen en het Belgische Waasland rondom Lokeren teisterde, is al lang dood en begraven. Dat zegt directeur Jan Rodts van de Vogelbescherming Vlaanderen en het speciale Wolventeam dat jacht maakt op het dier. Een anonieme jager heeft in een e-mail aan Rodts gemeld dat hij de wolf heeft doodgeschoten en vervolgens begraven.

Een Nederlandse persfotograaf kreeg dezelfde melding al rond de kerstdagen. Rodts heeft de jager gevraagd zich bij hem te melden. De Belgische natuurvorser heeft inmiddels contact gehad met de man via een e-mail en gaat uit van de waarheid van de melding. Rodts baseert zijn overtuiging op het feit dat inmiddels alleen nog kippen zijn doodgebeten en niet langer schapen. De wolf maakte specifiek jacht op schapen, zo meent Rodts.

Vorige week maakte de Belgische rijkswacht in Lokeren nog een vergeefse klopjacht op de wolf. Daar werden op een boerderij wel vijftien dode kippen aangetroffen. Inmiddels zeggen ook inwoners van dorpen rondom Brussel de wolf te hebben waargenomen. Volgens Rodts gaat het echter om wilde honden.