Nederlander Hans winnaar De Bus

Chris (MrBig)
Hans is oudejaarsavond de winnaar geworden van de reality-soap De Bus van SBS 6. De Nederlander kreeg 55 procent van de stemmen van de televisiekijkers. Hij won zeshonderdduizend gulden.

Hans is de tweede winnaar van het programma geworden. In de eerste reeks, die begin juni vorig jaar eindigde, streek Antonette Sterrenburg een hoofdprijs van een miljoen gulden op.

De afgelopen zeventien weken reed De Bus kriskras door Nederland en Vlaanderen, waarbij het publiek steeds een kandidaat wegstemde. Vorige keer bepaalden de passagiers zelf wie De Bus moest verlaten.

Nieuw deze keer was dat de helft van de twaalf passagiers bestond uit Belgische kandidaten. De Belgische zender VT4, die het programma in België op de buis bracht, staakte half oktober de uitzendingen. Volgens VT4 bleven de kijkcijfers in België ver achter bij de verwachting en was er te weinig aandacht voor de Vlaamse passagiers.

De tweede reeks van de Bus trok aanzienlijk minder kijkers dan de eerste keer, maar was in zijn geheel extravaganter. De emoties liepen soms hoog op en ook schroomden enkele passagiers er niet voor om voor het oog van de camera de liefde te bedrijven. Gemiddeld 350.000 mensen keken naar De Bus, tegenover 600.000 vorig seizoen.