Bommelding Barend & Van Dorp

Chris (MrBig)
Het televisieprogramma Barend & Van Dorp is donderdagavond twintig minuten later begonnen in verband met twee bommeldingen. Kort voor de uitzending kreeg het tv-duo een telefonische melding binnen. De programmaleiding besloot hierop de studio te ontruimen en te laten onderzoeken door de politie. Nadat agenten het gebouw drie kwartier lang onderzocht hadden, gaven ze de studio weer vrij. Het bleek loos alarm. Wie de bommelder was, is nog onbekend.

De presentatoren wilden na de uitzending niet uitgebreid ingaan op het incident. "De politie heeft ons gevraagd om even geen commentaar te geven. Dat is eigenlijk te gek voor woorden, maar wie ben ik om tegen de politie te zeggen: 'Je kan mijn rug op'. Gezien de situatie van de laatste paar dagen, lijkt het me verstandig dat ik me aan het advies van de politie houd", zei Van Dorp voor het Radio 1-Journaal.

Dinsdagavond werd het televisieduo lastig gevallen door tien leden van de Amsterdamse Hell's Angels, die de RTL-studio waren binnengedrongen. Zij dwongen Frits Barend en Henk van Dorp om publiekelijk hun excuses aan te bieden. Het duo had de motorclub in een eerdere uitzending een criminele organisatie genoemd. Barend en Van Dorp stemden in en namen woensdagavond hun woorden terug.

De tien Hell's Angels vielen vlak voor de uitzending de kleedkamer van Barend en Van Dorp binnen. Daarbij werden "rake klappen" uitgedeeld. Vooral de twee presentatoren waren hier het slachtoffer van. De politie en de beveiliging werden meteen gealarmeerd. Maar toen deze arriveerden, waren de mannen inmiddels vertrokken.

De komende dagen beslissen Barend en Van Dorp of ze aangifte doen bij de politie. Justitie heeft het besluit niet afgewacht en is inmiddels een gerechtelijk onderzoek gestart.