All Stars wint Emmy Award

Chris (MrBig)
De Nederlandse televisieserie All Stars van de VARA heeft maandag in New York een internationale Emmy Award gewonnen. De serie over het voetbalteam Swift Boys kreeg de prestigieuze tv-prijs in de categorie drama.

De Emmy's werden uitgereikt tijdens een diner in het chique Sheraton hotel op Manhattan. De internationale raad van de Amerikaanse National Academy of Television Arts and Sciences koos de winnaars.

All Stars heeft al meer internationale onderscheidingen gewonnen. In mei werd de serie onderscheiden tijdens het Gouden Roos Festival in Montreux met de Zilveren Roos en de Persprijs.

All Stars wordt voor de 75-jarige VARA geregisseerd en geschreven door Jean van der Velde. Rolf Koot is de producent en Robert Kievit eindredacteur. De hoofdrollen worden onder anderen gespeeld door Roeland Fernhout, Kasper van Kooten, Thomas Acda, Cas Jansen, Daniel Boissevain en Antonie Kamerling. Op dit moment zendt de VARA herhalingen uit, vanaf 6 december start een nieuwe serie.

De VPRO-jeugdserie De Daltons was genomineerd voor beste jeugdserie maar die categorie werd gewonnen door de Canadese serie The Magician's House.