Comité bang voor buitenaardse infectie

Chris (MrBig)
Zou NASA een stuk steen of grondmonster van Mars mee terug moeten nemen? Terwijl de NASA alleen maar hoopt om dat binnen dit decennium te bewerkstelligen, waarschuwt het Internation Committee Against Mars Sample Return (ICAMSR) voor een mogelijke infectie van een interplanetaire plaag als dat gebeurt.

NASA liet in oktober een wenslijstje van onbemande missie's naar Mars doorschemen, die in de eerste helft van de 21e eeuw zouden moeten plaatsvinden. Tijdens deze missie's wil NASA vele kilogrammen Mars-materiaal naar de Aarde halen. De drang om Mars-materiaal te onderzoeken op eventueel aanwezig microbiologisch leven of bewijzen van het bestaan daarvan, neemt de laatste jaren flink toe.

ICAMSR is een groep professionele wetenschappers en amateur-ruimtevaartenthiousasten, die denken dat er een kans bestaat dat er op Mars meer is dan de mensheid voor zou willen tekenen. Een microbe van Mars zou flinke schade aan kunnen richten onder aardse diersoorten, die geen natuurlijke afweer hebben tegen een buitenaardse aanval.

"If we make one mistake it could mean the extinction -- maybe for our species, or maybe another, for instance bumble bees or photoplankton, which are a huge part of our ecology," zei ICAMSR founder Barry DiGregorio.

Lees hier verder.