Microsoft opnieuw gehackt

Tim (MeneerTim)
Johanneman had ons via de newssubmit het volgende te melden: De Nederlandse computer-hacker 'Dimitri' heeft voor de tweede keer een internetsite van softwaregigant Microsoft gekraakt. Het is in anderhalve week de derde keer dat het bedrijf slachtoffer is van de gebrekkige beveiliging van haar servers.

Onder zijn pseudoniem 'Dimitri' brak de hacker vrijdag in op de servers via een gat in de beveiliging. Microsoft had half oktober zijn gebruikers gewaarschuwd voor dit lek en geadviseerd zo snel mogelijk een aanvulling, de zogenaamde patch, in hun computerprogramma's te installeren om deze programmafout tegen te gaan.

Aan de Amerikaanse nieuwsdienst IDG (International Data Group) vertelde Dimitri eerder dat hij toegang kon krijgen op een van de servers omdat Microsoft de patch daar zelf nog niet had toegepast. Op het netwerk liet hij het bericht 'Hack the planet' achter. Het bedrijf zei vervolgens dat ze het gat zou dichten, maar Dimitri wist dinsdag voor de tweede keer de server binnen te komen.

Dat het bedrijf nu tot twee maal toe slachtoffer is van de bekende fout is volgens Microsoft niet rampzalig. Een woordvoerder meldt dat de getroffen computer op het punt stond om vervangen te worden, maar dat de machine inmiddels is gerepareerd.