Baby overleden aan messteken

Chris (MrBig)
De negen maanden oude baby die de politie zondagavond in Amsterdam-West zwaar gewond aantrof is overleden. Het kind liep de verwondingen op tijdens een conflict tussen zijn ouders. Zijn 39-jarige vader en even oude moeder raakten ook gewond. De toestand van de vader is kritiek, die van zijn moeder wordt stabiel genoemd.

Wat zich precies afspeelde in de woning in de Kanaalstraat is de politie nog niet bekend. Wel weet ze inmiddels dat de ouders van het kind een paar maanden geleden uit elkaar gingen en sinds kort een omgangsregeling voor de baby hadden.

Zondag kwam de moeder het kind ophalen. Zij werd door kenissen naar de woning gebracht. Toen deze haar na tien minuten niet terug zagen komen, namen ze poolshoogte. Ze hoorden vreemde geluiden en schopten de deur in. De moeder van het kind strompelde zwaar gewond naar buiten. De man lag zwaar gewond in de woning en ook de baby had messteken opgelopen. Alle drie zijn in het ziekenhuis geopereerd, maar voor de baby mocht het niet meer baten.

De politie trof in de woning ook een vuurwapen aan, maar daar is waarschijnlijk niet mee geschoten.