Man doodgeschoten door arrestatieteam

Danny (FOS4)
equilan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een arrestatieteam heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een 42-jarige Eindhovenaar doodgeschoten. De eenheid van de Eindhovense politie wilde de man omstreeks vier uur 's ochtends aanhouden.
Toen het team de woning van de verdachte aan de Joost de Momperstraat binnendrong, opende die meteen het vuur. Daardoor werd een lid van het arrestatieteam in de borst getroffen. De politie schoot onmiddellijk terug. De verdachte overleed ter plaatse.

De gewonde agent is opgenomen in een ziekenhuis. Hij is zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar, aldus een woordvoerder. De politie verdenkt de Eindhovenaar en zijn 22-jarige zoon van mishandeling en bedreiging.
De zoon zou dinsdagavond in een koffieshop in Eindhoven een 19-jarige plaatsgenoot in elkaar hebben geslagen, omdat die een niet gewenste relatie onderhield met zijn zus. Ondertussen hield de 42-jarige de overige bezoekers met een vuurwapen in bedwang.

Dankzij getuigenverklaringen en beelden van een bewakingscamera kwam de politie snel achter de identiteit van het tweetal. Omdat beide verdachten vuurwapengevaarlijk zijn, besloot de poltie in overleg met de officier van justitie bij de aanhouding een arrestatieteam in te zetten.

De 22-jarige verdachte is na de schietpartij zonder problemen gearresteerd. De rijksrecherche onderzoekt de zaak.