Amerikaanse sekte gaat mensen klonen

Danny (FOS4)
Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een sekte in de Verenigde Staten begint nog deze maand met het klonen van een mens. Dat meldde de Washington Post dinsdag. Volgens de religieuze groep Raelian, die zegt 50.000 leden te hebben in 85 landen, is klonen de sleutel tot het eeuwige leven.

Een rijk Amerikaans echtpaar financiert het project. Het stel heeft kort geleden een tien maanden jonge dochter verloren na een medische fout. De cellen die van haar zijn bewaard, zullen worden gebruikt voor het klonen.

De Washington Post voert de onderzoeksdirecteur van de sekte, Brigitte Boisselier op: "We hebben nu het geld en willen in oktober starten." De sekte zegt al vijftig vrijwilligsters te hebben die bereid zijn als surrogaatmoeder de gekloonde embryo te dragen.

In de VS zijn geen wettelijke restricties tegen het klonen van mensen door privé-organisaties. Wel is kort geleden in de VS een fel debat ontbrand over de overheidssteun voor onderzoek naar cellen uit menselijke embryo's.

De gezondheidsinstituten van de overheid (NIH) kondigden aan dergelijke projecten voortaan financieel te ondersteunen. Een van de pioniers van het onderzoek naar menselijke stamcellen, John Gearhart, is laaiend enthousiast. Volgens de organisatie Recht Op Leven druist de overheidssteun in tegen de wet.