Rik Smits terug in Oranje

Tim (MeneerTim)
Does had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rik Smits keert terug in het Nederlands basketbalteam. De 2,24 lange center heeft toegezegd volgende maand van de partij te zijn bij de EK-kwalificatiewedstrijd op 22 november in Rotterdam tegen Israel. Nederlands succesvolste basketballer ooit werd eind vorige maand gepolst voor een terugkeer in Oranje. Hij zei toen al geļnteresseerd te zijn. Gisteren bevestigde hij officieel zijn rentree.


Het aanbod van de Bredase eredivisionist NAC Basketball, dat Smits een rol bood als mede-eigenaar en adviseur, heeft de Nederlander nog in overweging. Hij is wel geļnteresseerd, maar een mogelijk struikelblok vormen zijn schoolgaande kinderen en de carričreambities van zijn vrouw die psychologie studeert.
Smits stopte vorige maand als profbasketballer bij de Indiana Pacers. Na 12 seizoenen in de zwaarste competitie ter wereld gaf hij de voorkeur aan zijn gezin en zijn gezondheid. De 34-jarige oud-Eindhovenaar had de laatste seizoenen veel last van zijn knieėn en voeten en besloot het vorige maand na een paar trainingen voor gezien te houden.